miercuri, 4 februarie 2015

OZONOTERAPIA- un nou serviciu medical la Muntenia Hospital Piteşti!


Muntenia Hospital din Piteşti a lansat astăzi  un nou serviciu medical – OZONOTERAPIA, una dintre cele mai noi metode de medicină terapeutică complementară din România şi a avut ca invitat pe doctorul  Vincenzo Simonetti, recunoscut în ozonoterapia europeană, care activează în Italia, la Torino . Acesta a susţinut  o conferinţă  cu tema “ Actualităţi în ozonoterapie”, la Muntenia Hospital din Piteşti.
 Cu această ocazie a oferit şi primele consultaţii de specialitate care vor continua până în data de  6 februarie,  perioada în care se  se va întâlni cu medici neurologi la Spitalul Județean de Urgență Argeș.
Medicul Vincenzo Simonetti  este şi membru fondator  al Societăţii Romane de Ozonoterapie.
În deschiderea conferinţei acesta ne-a informat că: “ Efectul ozonului s-a descoperit încă din perioada Primului Război Mondial. Nu exista moleculă mai studiată ca ozonul. Orice medic trebuie să ştie că unde este durere nu ajunge oxigenul.”
 Cu experienţa sa de peste 20 de ani, a explicat că terapiile  cu ozon sunt indicate atât la adulţi cât şi la copii. Ozonoterapia este indicată: în tratamente ale diabetului zaharat, în boli inflamatorii cronice, afecțiuni virale,  sinuzite, ascite, ciroze, ca terapie complementară în afecțiunile oncologice, dar și în bolile autoimune  în special  în scleroza multiplă. Aplicarea locală a ozonului, prin injecții, este utilă în afecțiunile articulare de tip reumatic și degenerativ, în patologia articulară și musculară  post-traumatică, dar și în medicină estetică. Alături de dr. Vincenzo Simonetti a fost prezent şi medicul ortoped Ştefan Tiron, care are competee în ozonoterapie. Acesta  ne-a informat că în Italia sunt 3000 de medici care practica ozonoterapia si 200 de medici în România.
La eveniment a fost prezentă si cunoscuta creatoare de bijuterii Thea Haimovizt, o bună prietenă a Spitalului Muntenia.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu