marți, 3 februarie 2015

MUNTENIA HOSPITAL - GRUPUL DE INITIATIVA PENTRU MEDICINA INTEGRATIVA (GIMI) .

Sâmbătă 31 ianuarie 2015, la Muntenia Hospital Piteşti, a  avut loc a doua întâlnire a GRUPULUI DE INIŢIATIVĂ PENTRU MEDICINA INTEGRATIVĂ (GIMI).

Proiectul este  iniţiat de directorul medical al Muntenia Hospital, dr. Flavius Bajan.
Au fost abordate nouă teme interesante :
 - Aromaterapia în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator - Dr. Angela Laur
- Numerologia concretă - Romeo Popescu
 - Intoleranţa energetică la gluten – dr. Adrian Elisei - Epigenetica – ştiinţa viitorului, Terapiile epigenetice – aplicaţii în abordarea holistică a sănătăţii - Sănătatea în „5 D” – dr. Manuela Udrea - Copilul „salvator” – psiholog Codruta Drăgan - Acneea – un semnal pentru schimbare - Thea Heimovitz - Autoresponsabilizarea în cadrul relaţiei terapeutice - Cristina Goanga - Ozonoterapia – pro şi contra – dr. Flavius Bajan
 Dr. Angela Laur a vorbit despre importanţa uleiurilor esenţiale în tratamentul afecţiunilor sistemului respirator şi ne-a dat câteva exemple.” S-a demonstrat că aerul din şcoli şi grădiniţe este mai poluat decât cel de afară, de aceea uleiurile esenţiale schimba calitatea aerului. Ele au efect antibacterian, antialergic, antimicrobian. Uleiul de brad actioneza inclusiv asupra stării noastre emoţionale, ne oferă curaj. Rozmarinul ne trezeşte. Eucaliptul ajunge în plămân, iubeşte plămânul, iubeşte tot ceea ce ţine de bacterii , curata foarte bine aerul, creşte energia vitală când suntem foarte obosiţi. Ne dă pofta de a fi activi. Uleiul esenţial de lămâie ne trezeşte, ne deschide, ne ajută să acceptăm ceea ce este în noi, îmbunătăţeşte sistemul digestiv”. Moduri de utilizare a uleiurilor esenţiale: candela de aromaterapie, nebulizator, inhalări clasice, masaj, comprese, baia. “O baie pe săptămână toată viaţa şi nu vom mai avea probleme!”
 Numerologul Romeo Popescu a susţinut tema” Numerologia concretă”. “Omul este considerat un biorobot. El funcţionează conform unei matriţe psiho-energo-informativă. Toţi avem un cod astral. Toate bolile sunt date de emoţie. Tratăm emotia- tratăm boala”! Cu ajutorul numerologiei se poate calcula pentru fiecare persoană în parte problemele la care pot fi predispuse în această viaţă. Acesta ne-a expus un grafic calculat pe baza unei date de nastre, demonstrând că toţi avem de parcurs 9 examene ale vieţii. Ele se întâmplă din 6 în 6 ani. “Până la 36 de ani toţi avem de învăţat cum trebuie să trăim pe planetă. Universul ne mai da răgaz până la vârsta de 45 de ani. Apoi taie în carne vie pentru cei care nu sunt împliniţi până la această vârstă!”
 Medicul Adrian Elisei, a vorbit despre intoleranţele alimentare. Acesta a efectuat un studiu pe 41 de pacienţi toţi cu analizele perfecte ,dar care acuzau o stare de rău nedefinit . În urma studiului s- a constat că aveau intoleranţă la gluten. A discutat de asemenea despre măsurătorile efectuate cu METRATONUL, unde cu ajutorul acestuia s-a observant deficitul energetic la nivelul mitocondriilor din celulele intestinale. A punctat poluarea electromagnetică, indemnad la o educaţie în acest sens, exemplificând telefonia mobilă şi aparatele electrice din dormitor ce trebuiesc închise. La finalul temei ne-a pus în faţa unei concluzii interesante: “ Creierul nostru este o imensă antena de recepţie. Toate bolile îşi au rezolvarea în creier!”
 O altă temă care a stârnit interesul celor prezenţi a fost prezentată de Maria-Magdalena Badea, psiholog. - Epigenetica – ştiinţa viitorului. Terapiile epigenetice – aplicaţii în abordarea holistică a sănătăţii. Epigenetica este o ştiinţă relativ nouă, de 30 de ani, a precizat dânsa, prezentându-ne soluţiile oferite de către Compania Nu Skin prin produsele epigenetice pentru corp şi faţă .Acestea oferă vitalitate, frumuseţe şi longevitate.
 Medicul Manuela Udrea, a susţinut tema “Sănătatea în 5 Dimensiuni. A vorbit pe rând despre cele 5 dimensiuni: dieta, detoxifiere, detaşare, decizie, deschidere. În ceea ce priveşte DETAŞAREA aceasta a precizat :” Trezirea spirituală merge între corp , emoţii şi minte”. Despre DECIZIE :”Omul nu este nimic fără puterea deciziilor sale.”. Despre DESCHIDERE: “Suntem răspunzători 100% de sănătatea noastră!”
 S-a continuat cu dezbaterea temeleor: - Copilul „salvator” susţinută de psiholog Codruta Drăgan - Acneea – un semnal pentru schimbare - Thea Heimovitz - Autoresponsabilizarea în cadrul relaţiei terapeutice - Cristina Goanga - Ozonoterapia – pro şi contra – dr. Flavius Bajan .
La final, Muntenia Hospital a organizat o masă festivă cu bucate delicioase şi un tort pe măsura evenimentului, cu sigla GIMI 2, unde participanţii au schimbat impresii şi au făcut propuneri pentru temele viitoarelor întâlniri. Lucrurile frumoase şi utile se întamplă la Muntenia Hospital, unde oameni minunaţi stau in slujba sănatătii şi aduc solutii binefacatoare pentru noi toţi. Felicitari, Muntenia Hospital!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu