vineri, 23 ianuarie 2015

S-a lansat proiectul” SANATATE PRIN INVATARE”

S-a lansat proiectul ”SANATATE PRIN INVATARE”

 Proiectul este realizat în parteneriat de Muntenia Hospital cu : Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Asociaţia “Învăţam zâmbind”, Liceul cu Program Sportiv “Viitorul” din Piteşti şi Liceul Tehnologic Topoloveni.
 Acest proiect face parte din Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare Judeţene al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, anul şcolar 2014-2015. Proiectul se adresează profesorilor, elevilor şi părinţilor având drept finalitate promovarea şi susținerea unui stil de viaţă sănătos, prin formarea unei atitudini pozitive şi responsabile faţă de sănătatea proprie şi a celor din jur.
 În cadrul activităților proiectului, profesorii, medicii din Muntenia Medical Hospital şi reprezentanţii Asociaţiei “Învățăm Zâmbind” vor lucra împreună cu elevii pentru ca aceştia să conştientizeze, importanţa unui stil de viaţă sănătos, gestionarea propriilor emoţii, moduri de comunicare eficientă, lucru în echipă, moduri în care păstrăm mediul înconjurător curat. În proiect vor fi implicate cel puțin 10 unități de învățământ din județ, un număr de 300 de preşcolari şi elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal. În cadrul proiectului se vor derula acțiuni educative gen workshopuri la care vor lua parte echipe de medici din Spitalul Muntenia. Problema abordată în cadrul proiectului este legată de faptul că un număr tot mai mare de copii sunt diagnosticaţi cu afecţiuni psihosomatice, generând astfel ideea că atât adolescenţii, cât şi copiii au un nivel crescut al distresului emoțional. Scopul proiectului este acela de a promova un stil de viaţă sănătos pentru copii şi adulţi, bazat pe recrearea relaţiilor adult - copil, elev - profesor, relaţii semnificative pentru creşterea şi abilitarea personală a copiilor şi adolescenţilor Una dintre activitățile foarte importante vă fi activitatea “Învăţ sănătatea”, bazată pe schimbul de experienţă între profesorii participanţi şi echipa de medici de la Spitalului Muntenia.
 În proiect se vor desfăşura şi alte activităţi: cursuri de formare, concursuri de creații literare și creații plastice, campanii, expoziţii cu lucrările copiilor ce vor fi premiate în cadrul tuturor concursurilor din proiect , care se vor găsi în revista proiectului şi pe site-ul www.didactic.ro. În deschidrea conferinţei, coordonatorul proiectului psiholog Codruta Drăgan, ne-a informat că acest proiect a fost propus de către Silviu Corodi şi Daniela Mihai, directori la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti şi aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Citez din discursul dânsei: “Avem nevoie de o societate mai echilibrată, mai sănătoasă! Pentru a sanogeneza viitoarea generaţie trebuie să începem de la grădiniţă! Să recuperăm copiii aflaţi în dificulatate!” La lansarea proiectului au participat psihologi, formatori, educatori, învăţători, profesori. Dintre cadrele medicale de la Muntenia Hospital au fost prezenţi medicii: Irina Blaga, Monica Toma, Iulia Mirancea, Mihai Cristian, Geanina Bujoreanu precum şi Denisa Petrică director economic şi Daniela Marghidan director de programe. Aceştia au vorbit depre problema copiilor anxioşi, afecţiuni psihosomatice, dificultăţi de adaptare, manifestări ale copiilor la introducerea în colectivitate, stres şi iritabilitate, tulburări de statică, probleme la coloană vertebrală, obezitate. Următoarele întâlniri se vor organiza tot la Muntenia Hospital.
 
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu